Noodweer & Hagel In Someren

Someren, Asten en de kerkdorpen werden op donderdag 23 juni een avond lang geteisterd door hevig noodweer met hagelstenen zo groot als tennisballen. De materiële schade is enorm.

Rond 20.30 uur kwamen er hagelbollen van meer tien centimeter doorsnee naar beneden.

In Asten en Someren werd veel schade gemeld. Huizen raakten beschadigd aan daken en ramen. Lichtkoepels en serres moesten het ontgelden. Alle auto’s, die tijdens de hagelbui buiten stonden, zijn beschadigd; met diverse deuken en heel veel gesneuvelde ramen.

In de Floreffestraat in Someren waaide een grote boom om. In de Groenstraat in Lierop zijn maar liefst drie bomen omgewaaid. Eén boom kwam daarbij op een huis terecht.

Musical halverwege afgelast

In De Ruchte in Someren hield het HAVO/VWO van het Varendonck-college de musical Hallelujah. Deze werd vanwege het noodweer halverwege afgelast. Deelnemers en bezoekers, die huiswaarts wilden keren, merkten al gauw dat alle auto’s op de parkeerplaats flinke beschadigingen hadden opgelopen. De meeste ramen lagen aan diggelen. In De Ruchte zelf en in de SIRIS-studio was er geen lichtkoepel meer heel.

Glastuinbouw

De kassen in de buitengebieden van Asten en Someren liepen ook zware schade op.  Een van de eigenaren van Greenco vertelt ons: “De schade is enorm. Later vannacht is er nog spoedoverleg over wat te doen”.

Hoe groot de schade precies is, valt op dit moment nog niet te zeggen.

Mariaschool vrij

Basisschool Mariaschool in Someren heeft ook veel schade opgelopen. In een e-mail aan alle ouders laat de school weten alle lessen van vrijdag te annuleren. De school moet eerst weer worden opgeknapt.

 

 

Foto’s: Tim Jeuken.

Bron: SIRIS.

Tim Jeuken

20160623_210142

20160623_211754

The Day After:

20160624_175218

Door de hagel en zijn verschillende spandoeken kapot gegaan.

Tim JeukenVeel blaadjes en takken/takjes door de harde wind op de grond.

Tim Jeuken

ook de Kennedy-mars voetjes die aan de bomen waren opgehangen zijn weggewaaid.